Slovenija: Vlada Janeza Janše preživela glasanje o nepoverenju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.02.2021

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački parlament nije večeras izglasao nepoverenje Vladi premijera Janeza Janše, pošto je taj predlog opozicije podržalo 40 poslanika, što je šest manje od potrebnog broja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janez Janša

Protiv izglasavanja nepoverenja Vladi tajnim glasanjem se izjasnilo sedam poslanika u parlamentu koji ima 90 mesta, šest glasova je bilo nevažeće, dok je većina poslanika vladajuće koalicije bila uzdržana, prenosi STA.

Tokom celodnevne rasprave u parlamentu opozicija je tvrdila da je predlog podnela zbog uspostavljanja demokratije u Sloveniji koja, kako ocenjuju, klizi u autokratiju pod Janšom.


Opozicija optužuje vladu da ne poštuje osnovna načela Ustava zemlje, uključujući podelu vlasti i slobodu štampe, kao i da ugrožava ostvarivanje ljudskih sloboda i vladavine prava u državi.

Janša je rekao da je njegova vlada učinila mnogo više od prethodne uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, a predlog za izglasavanje nepoverenja nazvao "destruktivnom farsom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading