PRIDRŽAVAJTE SE MERA: Pulmolog čvrsto PROTIV opuštanja restrikcija!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.02.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskritikovao i okupljanje vernika, tvrdi da je neprimereno!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Pulmolog iz zagrebačke kovid bolnice Dubrava Saša Srića protiv je popuštanja epidemioloških mera u Hrvatskoj, posebno nakon pojave britanskog soja virusa.

Vlada bi na današnjoj sednici trebalo da odluči da li će neke epidemiološke mere biti ukinuti, a prema pisanju hrvatskih medija, očekuje se da bude dozvoljena kupovina "kafe za poneti".

Srića smatra da "kafa za poneti" ne bi smela da učini posebnu razliku u broju novozaraženih, dok god se ljudi ne okupljaju u većim grupama.

- U ovom trenutku nisam zagovornik značajnih restrikcija, ali nisam ni za popuštanje mera. Ako se bude išlo u nekakve nagrade građanima, iako ne znam šta bi to bilo, pozivam građane da se pridržavaju mera - rekao je Srića za zagrebačku N1 tv.

Govoreći o britanskom soju virusa, koji je juče registrovan i u Hrvatskoj, Srića kaže da je virus zarazniji, ali da nema klliničkih i naučnih studija da je smrtonosniji i da izaziva teže kliničke simptome.

Pulmolog je kritikovao jučerašnje okupljanje vernika na Stepinčevu i dodao da je to neprimereno, jer svako okupljanje je rizično i kriteriumi moraju biti isti za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading