SRAMNO! PLAN ĐUKANOVIĆA I POJEDINACA IZ NOVE VLASTI: Milo odlaže popis za 2025. godinu jer se plaši da se ne sazna KOLIKO IMA SRBA!

Autor:

Svet

11.02.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramni plan da se spreči redovni popis stanovništva u Crnoj Gori zakazan za april s jedinim ciljem da tamošnja i međunarodna javnost ni slučajno ne saznaju koliko Srba ima u toj državi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Kako saznaje Srpski telegraf iz pouzdanih izvora u Podgorici, bivši režim Mila Đukanovića, očigledno uz podršku delova nove vlasti koju predvodi tamošnji premijer Zdravko Krivokapić, razradio je strategiju kojom će popis biti odložen čak do 2025. godine.

UCENJIVALI LJUDE

- Njihova je procena, bolje rečeno ogroman strah, da bi se narod u Crnoj Gori na krilima rušenja Milove vlasti konačno slobodno izjasnio o nacionalnoj pripadnosti. Tako bi se videlo koliko Srba zaista ima u ovoj državi, to jest da to nije 28 odsto, što je rezultat prošlog popisa, već mnogo više - objašnjava naš sagovornik iz Podgorice.

Dodaje da su pred prošli popis ljudi ucenjivani da će ostati bez radnih mesta ako se izjasne kao Srbi, da je mnogima prećeno, nekima su nuđene pare...

Izgovori za odlaganje popisa

1. Epidemiološka situacija

2. Nije donet zakon o popisu

3. Nije usvojen budžet

4. Uprava za nekretnine nije ažurirala orto-foto snimke (prikaz teritorije države iz vazduha)

5. Nije završen registar kućnih brojeva, ulica i trgova (adresni registar)

Istovremeno u Pobjedi, u tekstu koji nije slučajno plasiran, popis je navodno nemoguće organizovati u aprilu, kako je bilo planirano, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu i više proceduralnih stvari koje još nisu završene.

- Više izvora lista reklo je da je popis nemoguće održati u aprilu jer budžet za ovu godinu još nije usvojen. Predlog budžeta će se naći pred poslanicima tek u martu, a osim tog akta, ključni uslov za realizaciju popisa je usvajanje zakona. Problem je i epidemiološka situacija - objavila je Pobjeda, a kao udarnu vest prenela TV Crne Gore.

Prethodni popis

1. Crnogorci 44,98%

2. Srbi 28,73%

3. Bošnjaci 8,65%

4. Albanci 4,91%

5. Muslimani 3,31%

6. Romi 1,01%

7. Hrvati 0,97%

NEBULOZNI RAZLOZI

U istom tonu je i objašnjenje da bi onda popis mogao da bude održan tek 2025, s obzirom na to da "direktne preporuke EU i UN zabranjuju popis stanovništva u izbornim godinama". A prema tumačenju Mila Đukanovića i njegovih saradnika u novoj vlasti, svaka sledeća godina do 2025. je izborna: naredna 2022. je godina lokalnih izbora, 2023. održaće se predsednički, a 2024. je termin za održavanje redovnih parlamentarnih izbora.

Konačno, da pojačaju utisak, navode i da bi popis bilo teško održati i zbog toga što Uprava za nekretnine nije ažurirala orto-foto snimke (prikaz teritorije države iz vazduha), a nije završen ni registar kućnih brojeva, ulica i trgova (adresni registar).

Presudni izbori u Nikšiću

Za Crnu Goru 14. mart je dan d, bar sudeći po izjavama vezanim za taj datum, kada će se u Nikšiću, rodnom gradu Mila Đukanovića, održati lokalni izbori. Strasti su dovedene do usijanja, a sve je zakomplikovala najava da na izbore izlazi novoformirani Narodni pokret, iza kojeg formalno stoji biznismen Miodrag Davidović Daka, a neformalno premijer Zdravko Krivokapić, koji je time okrenuo leđa Demokratskom frontu.

Na glasanju za parlament 30. avgusta DPS Mila Đukanovića je ubedljivo poražen u Nikšiću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Andrija Mandić - LIDER DEMOKRATSKOG FRONTA

Nije nikakva tajna da smo mi, kao politički predstavnici srpskog naroda, podneli čitav niz krivičnih prijava zbog falsifikovanog popisa u Crnoj Gori od režima Mila Đukanovića 2011, kada je značajno umanjen procenat broja Srba u Crnoj Gori, onih koji govore srpskim jezikom, kao i pripadnika SPC. Oni se plaše realnih rezultata, plaše se jer će istina isplivati na videlo

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Televizija Budva

Marko Carević - PRVI ČOVEK BUDVE

Svakako da je to prljav plan ili bolje reći strah od istine da se konačno na jedan demokratski način, bez represije i pritiska, sazna koliko Srba ima u Crnoj Gori. Nadam se da će vlada, s gospodinom Krivokapićem na čelu, ispoštovati tu zakonsku obavezu i organizovati i sprovesti popis. Za nas Srbe i mene lično je izuzetno važno da se održi popis i ne čudi da pojedini mediji pokušavaju da vrše pritisak zbog navodno neusvojenog budžeta ili, eventualno, održavanja nekih izbora. Ako se to ne desi, za mene će to biti neoprostivo za vladu

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pravi ispit za Krivokapića

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić od prvog dana na vlasti povlačio je poteze koje su mnogi ocenjivali kao kontroverzne i izražavali sumnju da na neki način šuruje sa delovima režima Mila Đukanovića. Pre svega, to se odnosilo na činjenicu da u njegovoj vladi nije bilo mesta za lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića iako je zahvaljujući njima i zaseo u premijersku fotelju.

Popis će, kako se ocenjuje u Crnoj Gori, biti pravi ispit, koji će pokazati na čijoj je strani Krivokapić zapravo i da li je možda sve vreme igrao neku igru. I čiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading