(VIDEO) ZAHTEVAMO HITNU OSTAVKU IVICE STANKOVIĆA: Milan Knežević otkrio detalje pokušaja da se zataška slučaj reketiranja i maltretiranja srpskog biznismena!

Autor: Republika

Svet

09.02.2021

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratskog fronta Milan Knežević održao je konferenciju na fejsbuku tokom koje se osvrnuo na probleme u tužilaštvu i slučaj maltretiranja srpskog biznismena Srđana Kneževića u Budvi u avgustu prošle godine.

RepublikaFoto: facebook.com/Demokratski front
Milan Knežević

- Sada ću konkretnim slučajem pokazati zašto su neophodne reforme u našem Tužilaštvu i zbog čega Ivica Stanković treba još danas da podnese ostavku zato što zloupotrebljava svoj položaj tj. poziciju vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca . Reč je o maltretiranju Srđana Kneževića, srpskog biznismena koga su maltretirali krajem avgusta Milan Kaloštrović, Aleksa Stanković, sin Ivice Stankovića, obezbeđenje njegovo koje je dobio po službenoj dužnosti i to u prisustvu Nikole Boričića, osnovnog državnog tužioca koga je Ivica Stanković pre nekoliko dana imenovao za vršioca dužnosti rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici - rekao je Knežević.

- Ja sam već govorio da je neko iz policije i Tužilaštva pokušao da zataška slučaj, dok se nije pojavila pisana izjava Srđana Kneževića koji je posvedočio o tome šta je preživeo u kafiću "Hemingvej" u Budvi krajem avgusta kada ga je Milan Kaloštrović reketirao za 120.000 evra i ne samo reketirao, nego i maltretirao i to u prisustvu Alekse Stankovića, sina Ivice Stankovića, a prema našim informacijama, a to je pokazao i snimak, bio je prisutan i tužilac Nikola Boričić, kao i policijsko obezbeđenje - nasrtavlja on.

- I umesto da Ivcica Stanković podnese ostavke, on je koristio svoj položaj da odugovlači ovaj postupak, prikriva dokaze i stvaranju atmosfere u kojoj se meni pretilo tužbama i institucionalnim i svakim progonima ukoliko ne prekinem ovu priču. Naravno, ja kada mi neko preti postaje sto puta gori i teško da mogu da podlegnem bilo kakvom pritisku ili uceni, ali sam čekao da nadležni organi urade svoj posao, međutim mi od septembra meseca nemamo epilog ovog slučaja - rekao je Knežević. 

- Prvo ročište po tužbi Kneževića je bilo zakazano za 4. novembar, dan pre ročišta branilac okrivljenog čiuveni advokat Dragoljub Đukanović poslao je dopis da okrivljeni nije u Crnoj Gori i da ne može da pristupi ročištu. Međutim, javni tužilas je signalizirao sudiji da je video Kaloštrovića da ga je video tih dana u Crno Gori, te je sudija Momirka Tešić donela naredbu o dovođenju okrivljenog, policija je postupila po naredbi i obezbedila prisustvo okrivljenog iako je njegov advokat tvrdio da on nije u Crnoj Gori - ispričao je Knežević. 

Okrivljeni je tražio odlaganje glavnog pretresa jer nije želeo da iznosi svoju odbranu bez prisustva branioca, sudija je odložila ročište dok je okrivljeni uredno bio prisutan.

- Kada je došlo vreme za drugo ročište, 2. decembra, branilac okrivljenog je poslao dopis da okrivljeni ima simptome virusa Kovid-19, iako je prisustvo virusa nije potvrđeno već je samo navedeno da je Kaloštrović imao rizičan kontakt - priča Milan Knežević.

- I 4. februara, branilav okrivljenog je ponovo poslao dopis da okrivljeni ima temperaturu i da je primljen na pregled u Klinički centar Crne Gore. Sudija je utvrdila da nema orpvdanih razloga da okrivljeni ne bude na glavnom pretresu i da će se pretres održati bez njega, a onda je branilac zatražio izuzeće sudije jer je navodno pristrasna. Kako odluku o izuzeću može da donese samo predsednik Višeg suda, tako je i ovo ročište opet odloženo - objasnio je Milan Knežević. 

Knežević je još jednom dokazao crnogorskoj javnosti zašto Ivici Stankoviću treba oduzeti funkciju jer se ponaša kao bogataši koji napuštaju Titanik jer je za sebe obezbedio čamce i pojaseve za spasavanje, a oni koji ostaju na tom tužilačkom brodu treba da potonu i još žele da okrive Demokratski front da je kriv zbog toga što je Tužilaštvo srozano i kriminalizovano i što mu je neophodna revolucionarna reforma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading