TAJNA SLUŽBA U CRNOJ GORI PRISLUŠKIVALA GRAĐANE: Spaljena sva nezakonita dokumenta!

Autor: Republika

Svet

02.02.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu crnogorske specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašćenja pratili i prisluškivali građane, a potom spaljivali nezakonita dokumenta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izvor Vijesti iz vrha Uprave policije Crne Gore potvrdio je da su do sada u svojstvu građana saslušani smenjeni načelnici sektora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.

Na listi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nalaze se imena svih načelnika sektora tajne službe, koje je novi v. d. direktor Dejan Vukšić od imenovanja smenio, a potom prošlog četvrtka SDT-u dostavio obimnu krivičnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar službe, prenose Vijesti.

U narednim danima zakazana su saslušanja smenjenih načelnika – Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića...

Osim njih na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem.

Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izviđaj povodom navoda prvog čoveka tajne službe da su pojedini pripadnici ANB-a nezakonito prisluškivali i pratili građane, a o potom uništili dokumentaciju o tome.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading