SETILI SE PRAVIH KORENA: Eks-ju republika VRAĆA SRPSKI JEZIK u škole!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.01.2021

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo o čemu je reč!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zoran Zaev

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestitao je Svetog Savu pripadnicima sprske manjine u zemlji i najavio povratak sprskog jezika kao izbornog predmeta u školama.

Vratićemo nastavne programe za učenje srpskog jezika za učenike od trećeg do šestog razreda, dok nastavni program za učenike sedmog, osmog i devetog razreda trenutno prolazi kroz proces izdavanja odobrenja, rekao je Zaev podsećajući da je VMRO-DPMNE 2007. godine ukinio srpski jezik kao izborni predmet.

 

Денеска граѓаните од српската заедница го празнуваат својот празник – националниот ден на Србите во Република Северна... Posted by Zoran Zaev on Среда, 27. јануар 2021.

 

U poruci na fejsbuku on je takođe primetio da "sa našin sugrađanima iz Srbije promovišemo tradicionalno dobre odnose sa Republikom Srbijom" i da je u to ime opština Centar završila procedure za izgradnju srpskog kulturnog centra.

Izgradnja centra počeće ove godine, a u isto vreme biće realizovan idejni projekat za izgradnju makedonskog kulturnog centra u Srbiji, napisao je Zaev.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading