Određen datum i mesto komemoracije Miri Furlan

Autor: Republika.rs

Zabava

27.01.2021

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Oproštaj od glumice

Foto: youtube.com/printscreen
Mira Furlan

Glumica Mira Furlan preminula je prošle nedelje  u 66. godini. Povodom njenog odlaska, komemoracija velikoj glumici bit će održana u petak, 29. januara u 18 sati u gledalištu riječkog HNK Ivana pl. Zajca. 

Na toj pozornici  je Mira nastupala od 2016. godine u predstavama "Kasandra" i "Jesenja sonata" te gdje je ostvarila svoj posljednji pozorišni nastup u predstavi 'Vježbanje života – drugi put' u junu 2020. godine, piše 24sata.hr

Tom će se prigodom od nje oprostiti: Neva Rošić, glumica, doajenka hrvatskog glumišta, Lada Čale Feldman, teatrologinja i  profesorica, Sanja Bojanić, filozofkinja, feministica i  profesorka, Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Marin Blažević, intendant i teatrolog te Nikola Petković, književnik i kulturolog, profesor.

 

Tokom komemoracije prvakinja drame riječkog HNK Tanja Smoje čitaće tekst Heni Erceg posvećen Miri, a prikazaće se i kratki film Marina Lukanovića nastao pre tačno godinu dana u Los Anđelesu, povodom nastupa Mire Furlan u predstavi 'Vježbanje života – drugi put'.

Nakon komemoracije će glumci Hrvatske drame HNK izvesti predstavu 'Kralj Edip' te svoju izvedbu posvetiti Miri Furlan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading