NE PRESTAJE ŠIRENJE MRŽNJE: Nasilje prema Srbima u Vukovaru je konstantno, a biće još gore!

Autor: SSR, Republika

Svet

22.01.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez komentara!

Republika

Predsednik Saveza Srba iz reigona Miodrag Linta najoštrije osuđuje konstantno širenje mržnje i podsticanje na nasilje prema Srbima u Vukovaru čiji je sponzor gradska vlast na čelu sa Gradonačelnikom Ivanom Penavom i zamenikom Gradonačelnika Marijanom Pavličekom.

Večernji list je juče objavio pismo predsednice Odbora za porodicu, mlade i sport Hrvatskog sabora Karoline Vidović Krišto koje je uputila ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću. U pismu je,  Vidović Krišto, navela da su joj se obratili pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs iz Vukovara zbog činjenice da su privedeni u policijsku stanicu Vukovar nakon sukoba sa Srbima.

Pismo obiluje lažima među kojim se posebno ističe da je jednog od privedenih navijača fizički maltretirao policajac srpske nacionalnosti i da je dotični policajac pripadnik navijačke grupe Delije. Na kraju pisma Karolina Vidović Krišto poziva na linč prema Srbima jer navodi da navijačka grupa Delije aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka.

Linta navodi da  autor poznate proustaške emisije "Bujica" i besni srbomrzac Velimir Bujanec u svom tekstu iznosi još brutalnije laži, da je, kako kaže, grupa srpskih ekstremista odnosno navijača Crvene zvezde napala hrvatske navijače, da je policajac srpske nacionalnosti Predrag Grbić fizički maltretirao i tukao najmanje dvojicu hrvatskih navijača u policijskoj stanici, da su privedene hrvatske navijače maltretirali čitavu noć, kao i da je jedan od  glavnih aktera jučerašnjeg incidenta u Vukovaru Neven Grbić koga Bujanec naziva lokalnim "Delijom" i koji je brat policijca Predraga Grbića.

 

Istina je, ističe Linta, da je jedan od privedenih hrvatskih navijača i žestoki srbomrzac Ivan Kulić u policijskoj stanici ošamario policijaca Predraga Grbića samo zato što je Srbin, da Grbić nije tukao privedene hrvatske navijače i da ih niko nije maltretirao čitavu noć. Inače, Kulić je od ranije poznat po fizičkim napadima na Srbe. Takođe, istina je da je Neven Grbić porodičan čovjek koji nije vođa "Delija" i nije imao sukob da Bed Blu Bojsima.

Svi u Vukovaru dobro znaju da se radi o grupi ekstremista i šovinista kojima političku, logističku i finansijsku podršku daju Penava i Pavliček. Njihov zadatak je da putem fizičkih napada i prijetnji kod Srba u Vukovaru stvaraju sve veći osjećaj straha i nesigurnosti i da ih podstaknu na iseljavanje. U pitanju su, u velikoj mjeri, djeca hrvatskih veterana koji iskazuju svoju mržnju prema Srbima kao i njihovi očevi.  Realno je očekivati da će fizički napadi na Srbe biti sve učestaliji kako se bude približao termin održavanja lokalnih izbora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading