HAOS U REGIONU: Sneg i kiša paralisali Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru

Autor: blic.rs, Republika

Svet

13.11.2017

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini delovi Hrvatske danas su osvanuli pod snegom, koji je izazvao pravi kolaps. U Gorskom kotaru jutros pada sneg koji vetar nosi i na šire područje Pasjaka, dok se zabeleli i na Sljemenu iznad Zagreba. U većem delu Hrvatske kolovozi su mokri i klizavi od kiše, osim u delu Baranje, dok u priobalju duva bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima, saopšteno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vozače očekuju klizavi kolovozi i teški uslovi na putevima

Padavine će mestimično biti obilne, a na Jadranu su mogući pljuskovi sa grmljavinom. U gorju se očekuje stvaranje snežnog pokrivača, dok malo snega može pasti i u nižim područjima centralne Hrvatske, a mestimično i na severnom Jadranu, podno Velebita i Učke.

Iz Hrvatskog auto-kluba saopšteno je da mokri i klizavi kolovozi otežavaju saobraćaj na putevima u unutrašnjosti zemlje, dok olujna bura stvara probleme u priobalju.

 

 

Za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama trenutno je zabranjen saobraćaj na svim putnim pravcima iz unutrašnjosti Hrvatske prema Rijeci ili Istri i obratno.

Oblačno i hladno vreme zadržaće se do sredine sedmice, a razvredravanje se očekuje u četvrtak, 16. novembra.

Crveni meteoalarm u Crnoj Gori

Zahlađenje sa kišom i snegom zahvatilo je ceo region, u Hrvatskoj snežne padavine već prave probleme u saobraćaju u Bosni i Hercegovini pada kiša, a na planinama sneg, dok je za Crnu Goru proglašen crveni meteoalarm zbog kiše, pljuskova i jake grmljavine.

Kako su i najavili meteoroloz temperatura je značajno pala, a kiša se tokom noći pretvorila u sneg.

Na planinama se očekuje stvaranje snežnog pokrivača, uz snažan vetar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading