U VIKENDICI SMRTI BILA I DEVETA OSOBA: Mladić za dlaku izvukao živu glavu, evo šta se desilo!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

01.01.2021

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vest o smrti osmoro mladih osoba zavila je u crno celu BiH prvog dana 2021. godine.

Foto: youutbe.com/BHRT

Na mesto nesreće su stigla i vozila koja će odvesti beživotna tela četiri devojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 19 godina.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam sveća čime je odata počast preminulima, a zastave su spuštene na pola koplja.

Izrazi saučešća stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regiona. Član Predsedništva BiH Željko Komšić zatražio je od Veća ministara da se proglasi Dan žalosti u celoj državi.

Kako se nezvanično saznaje od meštana, u kući je bila i deveta osoba, ali je taj mladić nekoliko sati iza ponoći otišao s proslave Nove godine jer je rano ujutro morao ići na posao na skijalištu Blidinje.

Njega je navodno odvezao jedan od mladića koji se potom vratio u kuću gde je preminuo.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok smrti bit će poznat nakon uviđaja i obdukcije tela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susedne vikendice.

 

 

 

 

- U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju - izjavio je komesar MUP-a ZHK Milan Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali nije mogao dati više detalja.

Uviđaj je u toku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.

Komentari (0)

Loading