HRVATSKI MEDIJI HVALE SRBE: Dešavanja u Crnoj Gori proglasili POBEDOM

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.12.2020

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Deo hrvatskih medija je s velikom pažnjom pratio proteklih dana događaje u Crnoj Gori o usvajanju izmenjenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: Zoran Ćirić
Litije (Arhiva)

Hrvatski portal Index objavio je danas vest Hine pod naslovom "Velika pobeda Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori", promenjen zakon o crkvenoj imovini.

Navodi se da je nova crnogorska vladajuća parlamentarna većina usvojila dva sata posle ponoći izmene Zakona o slobodi veroispovesti koje su, kako navode, pripremljene pod uticjem Srpske pravoslavne crkve.


Napominju da je opozicija bojktovala zasedanje parlamenta i da je tvrdila da nema kvoruma za održavanje sednice.
 

 


Dodaju da je usvajanje izmena zakona popraćeno aplauzom vladajućih zastupnika dok su poslanici opozicije, navode, držali konferenciju za novinare u predvorju crnogorskog parlamenta tvrdeći da je „pogažen“ Ustav Crne Gore te da su odluke parlamenta nelegitimne i nevažeće.

Navode i da je izmenjenim zakonom ukinuta promena statusa crkvene imovine što, kako navode, znači da ona ostaje u posedu Srpske pravoslavne crkve, a država, ako želi tu imovinu da evidentira kao svoju, može da se obratiti sudu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading