DRAMATIČNO U SISKU! Porodica ostala zarobljena nakon zemljotresa, vatrogasci morali da seku vrata da bi ih spasli!

Autor: Večernji list, Republika

Svet

28.12.2020

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko zemljotresa pogodilo je jutros Hrvatsku u okolini Zagreba, a tlo je podrhtavalo i u Sisku, gde su popadale fasade i popucali crepovi i dimnjaci na kućama. Mnogi ljudi su morali da traže pomoć vatrogasaca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna starija gospođa evakuisana je iz svoje kuće jer objekat više nije bio bezbedan po život. Lakše je stradala i sisačka bolnica u kojoj je deo pacijenata prebačen u druge sobe i sada su na sigurnom, ali najdramatičnije je bilo spasavanje jedne porodice, koja je ostala zarobljena u stanu nakon što se deo zida urušio i zaprečio im izlaz.

- Mlada sisačka porodica ostala je zarobljena u stanu iza protivprovalnih vrata koja se nisu mogla otvoriti s obzirom na to da je deo zida pao na ta vrata. Vatrogasci su desetak minuta sekli vrata i na kraju spasili porodicu. U svakom slučaju, šteta se i dalje sabira - rekao je reporter HRT-a Borko Brunović u podnevnom Dnevniku.

U Sisku su neki građani istrčali u parkove i na ulice, dok su gradom odjekivale vatrogasne sirene. Na zgradama su zapažene i veće štete, odlomljeni i popucali zidovi, porušeni dimnjaci, otpale fasade...

Direktor sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je da su neki bolesnici premešteni u druge sobe.

- Pao je malter, popucale su toplovodne cevi prema jednoj zgradi - naveo je on.

U Sisak su jutros oko 10 sati stigli hrvatski zvaničnici, predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, koji su zajedno sa županom Ivom Žinićem, gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i nekoliko ministara krenuli u obilazak grada. Na ulici su razgovarali i s nekim građanima kojima je imovina oštećena, a kojima su poručili da će dobiti potrebnu pomoć, nakon čega su se uputili u Petrinju.

Serija zemljotresa pogodila je jutros Hrvatsku. Zemljotres jačine 5,2 stepeni Rihtera pogodio je jutros u 6.28 okolinu Zagreba, usledio je drugi potres u 7.50 sa epicentrom u centralnoj Hrvatskoj, jačine 4,9 stepeni, a nakon njega još jedan, jačine 4,1 Rihtera. Najviše su se osetili u Petrinji i Sisku, ali podrhtavanje tla se osetilo i u Srbiji i severozapadnoj Bosni i Hercegovini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading