ŠTA SE DEŠAVA SA OVIM ČOVEKOM!? Krivokapić podržao proterivanje srpskog ambasadora iz Podgorice: I TO USRED BRISELA!

Autor: Informer, Republika

Svet

17.12.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić priredio je još jedno neprijatno iznenađenje svojim srpskim biračima i to prilikom prve zvanične premijerske posete Briselu.

RepublikaFoto: youttube/printscreen

On je, odgovarajući na pitanja novinara, indirektno podržao odluku bivšeg režima da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića, istovremeno pokazujući sopstvenu nedoslednost kada je reč o Podgoričkoj skupštini 1918. koja je i bila razlog za neviđeni diplomatski skandal u Podgorici.

- Svako ima pravo na mišljenje, ali ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje, naravno da ćete preduzeti odgovarajuće mere bez obzira ko je ambasador - kazao je Krivokapić u sedištu EU, komentarišući odluku da se Božović proglasi personom non grata.

Crnogorski premijer nije, međutim, objasnio kako je to Božović uvredio suverenitet i nezavisnost države podno Lovćena. 

Podsetimo, diplomatski predstavnik naše zemlje je krajem novembra samo izrekao istorijsku činjenicu koja ne predstavlja politički stav niti mešanje u unutrašnje poslove domaćina:

- Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom - poručio je tada Božović.

 
Inače, Krivokapić je na poslednjim izborima na kojima je poražen trodecenijski režim Mila Đukanovića predvodio listu "Za budućnost Crne Gore" većinom sastavljene od stranaka koje baštine vrednosti Podgoričke skupštine.

Međutim, Krivokapić je očigledno posle izbora promenio mnoge stavove iz kampanje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading