ZAVRŠENA GASNA KRIZA: Rusi rešili problem sa BiH, Gaspromu prvom planu

Autor: Republika

Svet

16.12.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preduzeće BH Gas dobilo je od Gasproma oko 17.30 časova potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za sutra, čime su stvoreni uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdevanje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Gasovod (Ilustracija)

- Tačno je da je BH-Gas danas u 12.16 časova dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15.39 dobili smo obaveštenje od strane Gasprom Eksporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50 odsto - navodi se u saopštenju.

Dodaju da Gasprom povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obaveštenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi.

- Nakon ove informacije, BH Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17.12.2020. godine. Niti za ovu potvrdu nominacije nije dato nikakvo obrazloženje - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading