Skupština Crne Gore pred istorijskom prekretnicom: Milu se drma fotelja, a i imovina mu nije sigurna

Autor: Borba.me, Republika

Svet

07.12.2020

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalistička narodna partija podržaće zakon o lustraciji čije je donošenje najavila parlamentarna većina, kazao je njen lider Vladimir Joković i poručio da treba da odgovaraju svi koji su, obavljajući državne funkcije, radili protivzakonito.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Joković je kazao da su pored Zakona o slobodi veroispovesti ključni zakon o poreklu imovine i zakon o lustraciji.

- Što se tiče SNP-a mi ćemo, ako drugi ne budu hteli, predati zakon o lustraciji u skupštinsku proceduru, i naravno ako ga Vlada bude predložila SNP će ga podržati - rekao je Joković.

On je poručio da SNP želi da se eleminišu sve anomalije koje su se dešavale u proteklih 30 godina u Crnoj Gori.

- I da služe kao loš primer onima koji su imali sklonosti da rade nešto što je protiv zakonito sakrivajući se iza vršenja funkcija u Crnoj Gori - naveo je Joković.

 

Prema njegovim rečima, zakon treba da važi jednako za sve i prvo treba poći od funkcionera koji su vršili najodgovornije funkcije.

Joković je rekao da bi se radovao da niko ne odgovara povodom tog zakona i da su svi čisti.

- Ali brojne afere koje su se dešavale, brojni natpisi u novinama, sve to treba istražiti i doći do najodgovornijih. Doći do onih koji su to učinili i onih koji su skrivali počinioce - zaključio je Joković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading