"SKANDALOZNO RETUŠIRA ISTORIJU": Makedonska opozicija udarila na Zaeva, postavila mu opasan ULTIMATUM!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.11.2020

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE, najavila je za sutra blokadu makedonske vlade i Ministarstva spoljnih poslova ukoliko premijer te zemlje Zoran Zaev ne saopšti javno o čemu tačno pregovara sa vlastima u Sofiji, prenosi Plusinfo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

"Zoran Zaev je u intervjuu za bugarski medij saopštio skandalozne teze retuširajući istoriju, naša dostignuća u antifašističkom ratu, udarajući na temeljima savremene makedonske države. Da li su iskazane pozicije za koje se nije izvinio sada na stolu trgovanja sa Bugarskom?", navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE.

Te stranke naglašava da ukoliko Zaev do večeras javno ne saopšti o čemu tačno pregovara i od čega tačno odustaje, VMRO-DPMNE sutra će organizovati blokadu makedonske vlade i Ministarstva spoljnih poslova.

Zoran Zaev je u intervjuu za bugarsku agenciju BgNes prošle nedelje rekao da Bugarska i Severna Makedonija imaju zajedničku istoriju od koje su nastale i makedonski narod i bugarski narod, kao i makedonski jezik i bugarski jezik.

Takođe Zaev je u tom intervjuu tvrdio da Bugarska u Drugom svetskom ratu nije bila okupator na teritoriji današnje Severne Makedonije, već da je bila samo administrator.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading