Boris Milošević odao počast stradalim građanima Vukovara srpske nacionalnosti: Moramo stvoriti mir i sigurnost

Autor:

Svet

17.11.2020

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srpskog narodnog veća predvođena potpredsednikom Vlade Republike Hrvatske Borisom Miloševićem danas je odala počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podneli u ratu 1991-1995.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Milošević

Delegaciju je predvodio Boris Milošević  potpredsednik Vlade Republike Hrvatske, a u njoj su pored njega  bili Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Milorad Pupovac predsednik SDSS-a kao i  Radojka Mrkšić članica udruženja "Protiv zaborava". Oni su zajedno položili venac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te su, nakon toga, venac položiti i na “ Ovčari”.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Boris Milošević je sa delegacijom zapalio sveće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Boris Milošević je kazao kako je u Vukovar došao odati počast žrtvama te da je važno stvarati atmosferu pomirenja i dijaloga kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke i iskazati pijetet bez podele.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vukovar

Smatram da je građanima Vukovara danas potreban mir i sigurnost, a da država i lokalna samouprava trebaju stvoriti pretpostavke za život svih građana Vukovara - kazao je Milošević.

- Više od trećine građana Vukovara su srpske nacionalnosti i važno je da se njihov glas čuje i da imamo dijalog. Čini mi se da na lokalnoj razini dijalog nedostaje i nadam se da će se u narednim godinama otvoriti te da će se moći razgovarati bez tenzija. Smatram da nije dobro i da nisu dobri zaključci da se nisu stvorile pretpostavke za ćirilicu. Taj zaključak znači da svih ovih godina nije došlo do napretka u međunacionalnim odnosima , a to je ono što nije dobro.

Ispada da smo prije 15 godina imali bolju situaciju u međunacionalnim odnosima nego danas, umjesto da je obrnuto, da je situacija prije bila lošija pa da smo danas napravili iskorake. Do toga nije došlo. Nadam se da će moj dolazak sutra biti korak u pozitivnom smeru - kazao je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading