BEOGRAĐANIN NA SUDU U PODGORICI: Ludiranje na letovanju mu došlo glave

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.10.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletni Beograđanin M.S. osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin, piše podgorički Dan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Policija (Ilustracija)

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je odluku o ukidanju presude doneo sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović, koji je naložio novo veštačenje, prenosi Tanjug.

 

M.S. je 11. jula u budvanskom zalivu jahtom naleteo na čamac, pri čemu je poginula Maja Šljivančanin, a u ovom udesu na moru stradala je Maja Šljivančan, dok je njen verenik Vladimir Stanišić bio povređen.

Jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz.

M.S. je na suđenju kazao da nije video barku, a osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica optuženog kako bi se on branio sa slobode.

 
Presudom koju je izrekla sudija Momirka Tešić, a koja je uzburkala crnogorsku javnost, određeno je da mera koja je izrečena optuženom može trajati od šest meseci do dvije godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

M.S. je izrečena kazna obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada u najdužem trajanju 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da rad ne ometa njegovo školovanje ili zaposlenje, a ukoliko ne bude vršio taj rad, posebna obaveza može biti zamenjena drugom posebnom obavezom, odnosno drugom vaspitnom merom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading