NISU POŠTOVALI MERE: Sanitarna inspekcija prekinula sednicu parlamenta

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.10.2020

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanitarna inspekcija Kantona Sarajevo prekinula je danas sednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u Hotelu Hills na Ilidži pozivajući se na novu naredbu o maksimalnom broju ljudi u zatvorenom prostoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaštitna maska (Ilustracija)

Nakon što su se u hotelu pojavili inspektori Ivan Milićević, sekretar Predstavničkog doma objasnio je poslanicima da su inspektori reagovali jer je u sali bilo više od 30 ljudi.

- Smatraju da mi ne bi trebalo da se okupljamo jer nas je više od 30, iako imamo mišljenje Zavoda za javno zdravlje o broju osoba i načinu poštivanja mera. Prema njihovom mišljenju, ova oblast je u nadležnosti kantona i traže da prekinemo sednicu i postupimo po njihovom nalogu - kazao je Milićević, prenosi Klix.ba.

 

Predsedavajući Mladen Bošković zatražio je potom pauzu, a nakon konsultacija šefova klubova odlučeno je da se u roku 20 minuta pređu preostale tačke i završi sednica.

Kako bi osigurali fizičku distancu tokom sednica, poslanici Predstavničkog doma sednice već mesecima održavaju van sedišta parlamenta, u kongresnoj dvorani sarajevskog hotela.

To telo čini 78 poslanika, a na današnju sednicu došlo ih je 56.

Uz obavezu nošenja maski i na otvorenom prostoru u Sarajevu je uvedena mera kojom je u zatvorenim prostorima zabranjen boravak više od 30 osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading