Milanović izrazio želju da poseti Hrvate u Srbiji

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

05.10.2020

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Zoran Milanović izrazio je danas spremnost da poseti Hrvate koji žive u Srbiji i na taj način potvrdi brigu Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susednoj državi, sopšteno je iz Kabineta hrvatskog predsednika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Milanović

Milanović je tu spremnost izrazio tokom razgovora s predstavnicima hrvatskog naroda iz Srbije, koji su ga, kako se nvodi, upoznali sa svojim dosadašnjim delovanjem u zaštiti i promociji prava Hrvata, uslovima u kojima deluju, kao i problemima sa kojima se susreću.

Milanović je na Pantovčaku primio predsednicu i zamenika predsednika Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Jasnu Vojnić i Ladislava Suknovića, zaduženog za Suboticu, kao i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.


Milanović je, navodi se, podržao njihov rad, a u razgovoru je istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primenjuje u zaštiti i promociji prava nacionalnih manjina u istoj meri primenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

05.10.2020 20:03

Milanović je, navodi se, podržao njihov rad, a u razgovoru je istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primenjuje u zaštiti i promociji prava nacionalnih manjina u istoj meri primenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji. - Jel to znaci da u selima gde zive hrvati treba iskljuciti struju, vodu i da ih treba mlatiti po kafanama kao sto u Hrvatskoj zive i dozivljavaju Srbi?