Duško Knežević otkriva za naš list: Đukanović je ukrao milijardu evra

Autor:

Svet

05.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imovina crnogorskog predsednika Mila Đukanovića vredi milijardu evra, tvrdi za Srpski telegraf biznismen Duško Knežević.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Tanjug/AP
Duško Knežević

Dugogodišnji Đukanovićev saradnik, predsednik "Atlas grupe", protiv kog je Milo raspisao međunarodnu poternicu (Interpol je nedavno povukao) najavljuje skori povratak u Crnu Goru. Kaže, čim se formira nova vlast.

- Ako se vidim sa Đukanovićem, reći ću mu da jedan od nas mora da ide u zatvor - poručuje Knežević.

 

DIL S KLANOVIMA

Prema njegovim rečima, Đukanovićeva imovina vredi sigurno milijardu evra.

- On svake godine od reketa i saradnje s kriminalnim klanovima uzme još između 100 i 150 miliona evra - ističe naš sagovornik, objašnjavajući da tu ne misli samo na ličnu imovinu crnogorskog predsednika već i na ono što imaju članovi njegove porodice, dakle sin, brat, sestre, kuma, koja je uključena u svaku investiciju u Crnoj Gori, i drugi.

Ranjen odbornik DPS

RepublikaFoto: pixabay.com

Barska policija traga za Branislavom Đukićem (36), koji je u noći između petka i subote, nekoliko sati posle ponoći, ranio dvojicu sugrađana Đ. A. i B. J. Jedan od ranjenih B. J. predsednik je saveta mladih DPS Bar (partija Mila Đukanovića) i odbornik te partije u lokalnom parlamentu.

Na naše pitanje može li se ući u trag svim tim parama, Knežević odgovara:

- Dosta je teško to utvrditi, dosta je išlo preko šverca cigareta i narkotika, nelegalnih tokova. Ogromna je količina para koju drži u kešu, u čemu je imao podršku sekretarice Dragice, koja je umrla pre 10 dana. Ona mu je održavala blagajnu, isplate i primala i slala poverljivu poštu. Taj novac je skriven negde u Crnoj Gori. Dosta je u zlatu, satovima, umetničkim slikama. Ja sam mu poklonio umetničke slike sigurno u vrednosti 500.000-600.000 evra. Pretpostavljam da dosta ljudi, ja ih zovem akaunt menadžerima, zna za njegove račune.

 

ŽIVOTNA BORBA

Naš sagovornik naglašava da je život podredio borbi protiv Mila Đukanovića.

- U Crnoj Gori nema mesta za obojicu, ili će me ubiti ili na silu hapsiti, ali ću raskrinkati kriminalnu hobotnicu koja vlada Crnom Gorom. Gde su otišle pare kad su akcije prodavane po šest puta većoj ceni? Plašim se da opozicija politički kalkuliše s ovim pitanjima. Nisam zadovoljan kako opozicija deluje, nema demokratije u Crnoj Gori dok Đukanović ne padne - zaključuje Knežević.

Sutra samo u Srpskom telegrafu

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

* Kako je Milo prao pare

* Sva imena u hobotnici za skrivanje miliona

* Kojim novčanicama Đukanović plaća da bi zavarao trag

* Zašto su kartice strogo zabranjene

* Glavni Milovi projekti s klanovima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading