Opšta tuča migranata u Bihaću: Sevali noževi, dvoje ubijeno!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

01.10.2020

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su ubijene, deset je teško povređeno, a osam lakše u sukobu veće grupe migranata u blizini naselja u Bihaću u Žegaru.

RepublikaFoto: printscreen/srf.ch/news
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio sinoć oko 22 sata, a tu informaciju je za portal Klix potvrdio portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, koji je rekao da je uznemirena meštanka prijavila ovaj incident.

Kako je dodao, sukob se desio tačno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gde zapravo migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koji im je prelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj. "Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povređene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Avganisatana i Pakistana. Svi povređeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiocem potvrđeno je da se radi o krivičnom delu ubistvo", kazao je Šiljdedić.


Šiljdedić je saopštio da će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su učestvovali u sukobu verovatno pobegli u šumu koja je u blizini.

- Sada bi najverovatnije trebalo da pretražimo taj teren i vršimo potragu kako bismo ih sve pronašli. Mesto na kojem su se sukobili, nije naseljeno, reč je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti - rekao je Šiljdedić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading