Pokušaj obljube maloletnice (12): Prnjavorčani optuženi za napastvovanje devojčice!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

26.09.2020

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23) iz Prnjavora kojom se terete za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice.

Foto: Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, Mehmeda K. tereti za krivično delo pokušaj obljube nad detetom mlađim od 15 godina, dok se Milan N. tereti za pomaganje u tom krivičnom delu.

Radi se o slučaju koji je sredinom jula ove godine potresao javnost u Srpskoj, jer se sve odigralo u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Naime, devojčica je u noćnim satima u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su ih uočili optuženi i okomili se na njih. Devojčicu su počeli da ljube i pipaju po intimnim delovima tela. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, kao i brzoj reakciji policijske patrole koja je Mehmeda K. i Milana N. uhvatila "na delu

PRETI IM OSAM GODINA ZATVORA

Obojica optuženih poznati su policiji po raznim prekršajnim i krivičnim delima, a u vreme napada su bili pod dejstvom alkohola. Ukoliko se dokaže njihova krivica, obojici preti kazna od najmanje osam godina zatvora.

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorište, oterali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu drugaricu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je, zatim, izašao na ulicu i panično mašući uspeo da zaustavi prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

 

- Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i devojku. Ona im je ispričala da su, nakon što su oterali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i dodiruje rukama po intimnim delovima tela. Srećom, policajci su stigli na vreme i sprečili ih u nameri da je siluju - naveli su tada u policiji.

Uz optužnicu, sud je Mehmedu K. produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, dok će se Milan K. braniti sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading