PRETUKLI SU GA, BACILI U JARAK, TEČA URINIRAO PO NJEMU! Stravična scena u Mostaru, ROĐACI unakazili mladića

Autor: Blic, Republika

Svet

21.09.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eldina Buljinu (20), mladića iz Mostara, prošle sedmice brutalno su pretukli teča i još petorica rođaka, piše Dnevni avaz.

RepublikaFoto: Photo by Melanie Wasser on Unsplash
Ilustracija

Eldin je pretučen u Donjem Selu kod Konjica, a samo pukom srećom je preživeo, prenosi Srpskainfo.

Iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da su zaprimili poziv od B. A., koje je prevozio povređenu osobu B. E., 2000. godine.

– Zadobio je povrede nanesene od više NN lica. Povređeni je nakon ukazane pomoći u bolnici prevezen u bolnicu u Mostar. Kod povređenog su konstatovane brojne povrede glave, grudnog koša i nogu. S povređenim policija nije obavila razgovor jer nije bio komunikativan. Uhapšena su šestorica muškaraca i izvršena je krim-obrada, sledi daljnja istraga – kazali su iz policije u Konjicu.

Kako saznaje Avaz Eldina Buljinu su pretukli njegov tetak Safet Brkić te Anes, Vahid, Sadmir, Izet te Ajdin Grlica.

– Tukli su ga letvama, šakama, raznim predmetima. Na kraju su ga bacili u kanal i njegov tetak je urinirao po njemu – kaže naš izvor. Ova šokantna saznanja potvrdila je i Eldinova majka Mirsada Buljina.

– Mi živimo u Mostaru, a imamo kuću na selu. Gore smo izlazili, pravili smo drveni ugalj u ćumuranama. Normalno smo gore radili i živeli. Ja imam četvero dece, a moj Eldin je inače automehaničar. On je tog dana otišao sam u šumu. I ovi Brkići su ga napali. Iz čista mira – govori Mirsada Buljina.

– Napali su ga i on je počeo bežati. Onda ga je Izet udario letvom po glavi i onda su se oni iživljavali nad njim. Udarali su ga jako i brutalno. Kad je ostao bez svesti, oni su ga polevali vodom da dođe sebi. Onda su ga bacili u jedan kanjon. Mislili su da je mrtav. Izet je urinirao po njemu. Bacili su ga u neko žbunje u provaliji – priča Mirsada.

 
Kaže da njen sin nije reagirao samo da bi ga prestali tući.

– Rekao nam je da je sve čuo šta su govorili i kako su ga tukli. Onda se nekako izvukao i došao do jedne kuće. Tada je pao i ničega se više ne seća. On je došao do tog Ade i pao. Ado je nas zvao i policiju i Hitnu. Samo ga je Bog spasio. Oni su hteli da ga ubiju – kaže majka Mirsada i dodaje da je Eldin danas izašao iz bolnice. Kazala nam je da je sve ispričao policiji.

Uhapšeni Brkići se sumnjiče za delo pokušaj ubistva.

– Malo je falilo da mi ubiju dete. Ne znam otkud tolika mržnja. Da se nikada nikome ovo ne ponovi. Kroz glavu mi je samo prošao slučaj mladića iz Brčkog nad kojem su se iživljavali i na kraju ga ubili – dodaje Mirsada Buljan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading