(VIDEO) Amfilohije održao liturgiju pa se latio mikrofona i zapevao čuvenu SRPSKU pesmu

Autor: novosti.rs, republika.rs

Svet

20.09.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas selo Brskut povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gde je služio liturgiju.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Amfilohije Radović

Nakon liturgije mitropolit Amfilohije je tokom proslave sa meštanima tog sela zapevao pesmu o našoj okupiranoj zemlji - "Ječam žnjela Kosovka devojka". Kao što se vidi na snimku, pored njega je sedeo i političar Marko Milačić.

Amfilohije je tokom svete liturgije u besedi istakao da on poštuje vlast, ali ne sve vlastodršce.

- Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče večnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva - istakao je mitropolit.

Da je ova pesma izuzetno draga mitropolitu svedoči i to što nije prvi da je peva. I pre četiri godine vladika se uhvatio mikrofona i zapevao prilikom osveštavanja manastira svetog Jovana Vladimira u selu Kurilo u Zeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading