PUKO! CRNOGORSKI PREDSEDNIK IZGUBIO KOMPAS: Milo preti ratom i zove na oružje!

Autor:

Svet

21.09.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je, govoreći o odnosu Crne Gore i Srbije, da je Crna Gora na stubu srama u srpskim medijima.

RepublikaFoto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore
Milo Đukanović

- Crnogorci su Milogorci, još gore od toga, Crnogorci su ustaše, čime se, dakle, pokazuje elementarno neuvažavanje, odnosno za svakog ko zna istoriju... potpuno je jasno da se time pravi uvertira za ono što se želi poručiti - naveo je Đukanović.

On je ustvrdio da ćemo, ako se obnove etnički sukobi, imati ponovo zapaljen region, odnosno rat.

- Da li mislite da su se u međuvremenu zalečili odnosi između Srba i Hrvata. Ne. Znate, kada pustite taj duh iz boce, pokazujete samo da ste užasno neodgovorni jer taj duh je više nemoguće iskontrolisati - naveo je predsednik Crne Gore, govoreći za sarajevsku Fejs TV.

Iskreno se, kaže, nada da postoje kočnice i da do toga neće doći.

- Ako u bilo kom delu Balkana dođe do nestabilnosti, ako se obnove etnički sukobi, potpuno je jasno da imamo potpuno ponovo zapaljen region. To je potpuno jasno - navodi Đukanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Medojević: Đukanović preti oružanim sukobima

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević u pismu koje je uputio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu navodi da su bezbednosne prilike u Crnoj Gori pogoršane posle izbora. Medojević u pismu tvrdi da postoje zabrinjavajući javni nastupi Mila Đukanovića koji, kako kaže, najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Milačić: Milo beži iz zemlje

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić veruje da će prva vlada slobodne Crne Gore biti oformljena već u oktobru. On očekuje da će Đukanović dati mandat Krivokapiću i da neće odugovlačiti jer, kaže Milačić, to od njega očekuje i međunarodna zajednica.

Milačić kaže da veruje da Đukanović neće dati ostavku, ali misli da on namerava da u jednom momentu pobegne iz zemlje.

Upitan misli li na rat, odgovara:

- Naravno, to znamo i vi i ja, da je to potpuno nemoguće sačuvati kao neki mali lokalni interni sukob. Dakle, ovde se sukobi uvek događaju ili ako tako ne počnu, oni se uvek pretvore u verske i etničke sukobe - naveo je Đukanović i naglasio da je Crna Gora meta agresivnog velikosrpskog nacionalizma, posebno u periodu nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

On je, pritom, poručio da će sa svojim istomišljenicima braniti Crnu Goru ako zatreba tako što će se odmetnuti u šumu?!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading