(VIDEO) SAHRANJEN MOMČILO KRAJIŠNIK! Reči mitropolita koji je držao opelo razarala srca prisutnih

Autor: avaz.ba, republika.rs

Svet

17.09.2020

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Krajišnik, prvi predsednik Narodne skupštine RS, sahranjen je danas na groblju Pribanj kod Pala.

RepublikaFoto: youtube.com/Klix.ba
Sahrana Momčila Krajišnika

Opelo je, uz sasluženje više sveštenika eparhije, služio Njegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je u besedi podsetio da je Krajišnik izgubio bitku od virusa korona, koji hara cijelim svetom.

- Svi koji smo ga poznavali, znali smo da je bio drag čovek, iskren vernik, kako malo ko među nama i veliki iskušenik koji nikada nije izgubio radost života - istakao je mitropolit Hrizostom.

On je naveo da je Krajišnik bio Srbin i pravoslavac, koji je poštovao i voleo svakog čoveka, a u političkom smislu voleo sve ljude i sve narode.

Izražavajući tugu za izgubljenim dobrim čovekom i pravoslavcem, mitropolit Hrizostom naglasio je da je Krajišnik zaslužio veliko poštovanje i ljubav svih.

Mitropolit dabrobosanski rekao je da je Krajišnik hrišćanski podneo i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile.

Podsećamo, Krajišnik je zbog infekcije virusom korona i obostranom upalom pluća 30. avgusta primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a gde je preminuo 15. septembra.

Bio je prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske i prvi srpski član Predsedništva dejtonske BiH.

Presudom Haškog tribunala Krajišnik je 17. marta 2009. osuđen na 20 godina zatvora za zločine počinjene tokom rata u BiH.

Nakon odležane dve trećine kazne, pušten je na slobodu 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading