"Srbi su ubijani na kućnom pragu!" Linta: Vreme je da Tužilaštvo za ratne zločine počne da radi!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.09.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da u Hrvatskoj ne postoji politička volja da se reši pitanje nestalih Srba, jer bi to bio, kaže, jedan od važnih dokaza da je režim Franje Tuđmana vršio planska ubijanja Srba s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Miodrag Linta

- Hrvatska policija i bezbednosne službe imaju podatke i izveštaje o nalogodavcima i izvršiocima odvođenja Srba na informative razgovore, planskim ubijanjima Srba i sistematskom miniranju srpskih kuća, ali to kriju kao najveću državnu tajnu - rekao je Linta i naveo da je zato krajnje vreme da Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu počne da radi. Jasno je, kako kaže, da je u pitanju tabu tema u Hrvatskoj jer bi rešavanjem pitanja nestalih Srba u vodu pala tzv. Deklaracija o Domovinskom ratu iz 2000. godine prema kojoj su Srbija, JNA i Srbi bili agresori i Hrvatska je tobože bila žrtva velikosrpske agresije.

Linta podseća da su Srbi ubijani na kućnom pragu, a veliki deo ih je odvođen sa radnih mesta, sa ulice, iz kuća i stanova na informativne razgovore gde su divljački prebijani i mučeni i s kojih se nikada nisu vratili.

 


Podsetio je da su to bili razlozi da su desetine hiljada srpskih porodica iz straha za goli život napuštali domove.

Do maja 1993. godine proterano je više od 250.000 Srba, naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading