SKANDALOZNO! USTAŠTVO UMESTO ČOJSTVA: Tompsonova pesma odjekivala na Cetinju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.09.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na okupljanju pod nazivom "Patriotski skup", koje je u četvrtak održano na Cetinju, pevala se pesma "Bojna Čavoglave" kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, a što se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Tompson

Na snimku su prikazani građani okupljeni spred Cetinjskog manastira, sedišta Mitropolije crnogorsko-primorske, od kojih nekoliko njih drži crnogorske zastave i peva Tompsonovu pesmu.

Tompson je devedesetih godina prošlog veka dospeo u žižu javnosti upravo zbog pesme "Bojna Čavoglave", koju na koncertima počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", prenose Vijesti.


Na snimku sa Cetinja se može čuti da okupljeni pevaju i deo teksta koji glasi: "Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji"...

 


Tompsonovi koncerti tokom godina su zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, a u kojima se on opisuje kao promoter neonacizma i ustaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading