Evo šta pišu regionalni mediji o izborima u Crnoj Gori

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.08.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći mediji u regionu s pažnjom prate parlamentarne izbore koji se danas održavaju u Crnoj Gori, posebno u Albaniji i u Prištini, s obzirom na to da na ovim izborima učestvuju i dve koalicije albanskih stranaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto sa lica mesta

Hrvatski mediji prenose agencijsku vest o izlaznosti do 11 sati i napominju da, prema rezulatima istraživanja javnog mnijenja objavljenim pre dve sedmice, Demokratska partija socijalista (DPS) crnogorskog predsednika Mila Đukanovića ima uverljivu podršku od 35,3 posto birača, dok njihovi tradicionalni koalicioni partneri Socijaldemokrate imaju 5,3 posto, a Bošnjačka stranka 4,8 posto.

Navode i da najveću podršku od opozicionih stranaka ima, kako navode, “prosrpski blok ''Za budućnost Crne Gore''“ 24,7 posto i građanska koalicija "Mir je naša nacija“ sa 16,5 posto, te koalicija „Crno na bijelo“, formirana oko građanskog pokreta URA, koju podržava 6,6 posto građana, dok SDP Ranka Krivokapića, prema istom istraživanju, ima podršku 4,2 posto građana.


Pozivajući se na Hinu, mediji dodaju da se ovi izbori održavaju u jeku “drugog talasa epidemije korona virusa u toj zemlji”.

Inače, crnogorske parlamentarne izbore nadgleda 2.089 posmatrača, od kojih je 265 stranih.

Danas se u Crnoj Gori održavaju I lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici I Gusinju.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto sa lica mesta

Zagrebačka N1 tv o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori izvestila je pod naslovom “Napeti parlamentarni izbori…”.


Informaciju o izlaznosti na biračka mesta preneo je i sarajevski portal Klix, uz konštataciju da je ona do 11 sati veća za 15 ošto u odnosu na prethodne izbore održan 16. okrobra 2016.

Izlaznost na crnogorskim parlamentarnim izborima I lokalnim u pet tamošnjih opštinama prati I sarjevski Avaz.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori u 11 po redu od uvođenja višetranačka u toj državi I peti od osamostaljenja sa Crnom Gorom.

Makedonski Makfaks prenosi da je u okviru izbornog procesa mitropolit crnogorko-primorske Amfilohije prvi put iskoristio svoje glasačko pravo na danasnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.
Crnogorke parlamentarne izbore i lokalne u pet opština s pažnjom prate I albanski mediji.

Portal Balkanweb preneo je da će na današnjim izborima u Crnoj Gori snage odmerti vladajući DPS Mila Ðukanovića I koalicija “Za budućnost Crne Gore”, čija okosnica je, kako navode, “prosrpski Demokratski front, koji ima jake veze sa Srbijom I Rusijom.

Navode i da na ovim izborima učestvuju I albanske stranke, a reč je o koaliciji koju čine Albanska alternativa, Snaga, Albanski demkratski savez, Savez za Tuzi I druge, dok drugu čine Demokratska stranka, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Crne Gore…, kao I da Albnci računaju na dva mesta u crnogorskom parlamentu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading