Postoje 2 moguća scenarija nakon današnjih izobra u Crnoj Gori

Autor: Informer, Republika

Svet

30.08.2020

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan za glasanje u Crnoj Gori je stigao, trenutak odluke. DPS Mila Đukanovića sa jedne strane, opozicija sa druge. Srbi izlaze na tri liste, ali čini se da ih povezuje nešto veliko, veće od vlasti, bavljenja politikom i upravljanja zemljom - svetinje za koje se narod u litijama neprestano bori. Posle ovih izbora veliko je pitanje kako će Crna Gora nastupati u spoljnopolitičkim odnosima, pre svega sa Srbijom, ali ništa manje bitno je i pitanje saradnje sa Rusijom, odakle dolazi veliki kapital i čiji turisti su do sada, pored srpskih, činili okosnicu glavne privredne grane ove zemlje

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Novinar portala Balkanist i In4s Igor Damjanović prokomentarisao je šta će se dogoditi u ukoliko pobedi DPS, a kakva sudbina čeka Crnu Goru ukoliko pobedu na izborima odnese opozicija.

Pobeda DPS znači pobedu klana Mila Đukanovića 

- Ukoliko i posle današnjih parlamentarnih izbora na vlasti ostane režim Mila Đukanovića Crna Gora će ostati zarobljena država čiji će kompletan društveno-politički i ekonomski sistem biti podređen interesima klana Mila Đukanovića. 

 

Takođe, imajući u vidu izjavu Tanje Spičanović, zamenice gradonačelnika Bara i kandidata DPS za poslanika da su Rusija i Srbija dželati Crne Gore Milo Đukanović je jasno demonstrirao da će u slučaju njegove pobede na današnjim izborima neprijateljstvo prema Rusiji i Srbiji biti jedan od glavnih vektora spoljne poli8tike države Crne Gore. Ono što je posebno porazno je da je Spičanovićeva zamenik gradonačelnika grada koga u normalnim uslovima poseti više od 100.000 turista iz Rusije i Srbije, a desetine hiljada ruskih i srpskih građana imaju nekretnine na teritoriji barske opštine - rekao je Damjanović.

A ako pobedi opozicija...

- Ukoliko pobedi opozicija očekujem da će splasnuti tenzije, da će se smanjiti sukobi i podele, stvoriti uslovi za ekonomski oporavak države i popraviti odnosi sa Srbijom. To je veoma bitno, normalizacija odnosa sa Srbijom u slučaju pobede opozicije - dodao je Damjanović.

Kada je u pitanju očuvanje srpskih svetinja za koje verujući narod izgara već mesecima poznati novinar kaže da je snaga ljudi koji brane bogomolje jača od bilo koje vlasti. 

 

- Svetinje će se sačuvati i bez pobede opozicije. Narod ima dovoljno snage, pravoslavnih vernika u Đukanovića bukvalno i nema. Pravoslavni vernici su jedinstveni. Svetinje će se sačuvati i one predstavljaju mnogo veću vrednost nego što je bezvredni Milo Đukanović i njegova bezvredna vlast - konstatuje naš sagovornik.

Posle ovoga, jasno je koliko su važni današnji izbori u Crnoj Gori. Građani te zemlje imaju priliku da izaberu kojim putem će krenuti. Koreni slavnih predaka i dalje ne daju da se pokvari odnos sa bratskom Srbijom, pravoslavna vera čvrsto povezuje i Crnogorce i Srbe i Ruse.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefan

30.08.2020 15:00

Bliži se kraj vladavini MIla Djukanovića i nadamo se da će mirno prepustiti vlast jer ga narod više neće.