PAKT SA ĐAVOLOM: Milo lažima u Hagu vraća dugove Tačiju!

Autor:

Svet

18.08.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najava Instituta IFIMES iz Ljubljane da bi crnogorski predsednik Milo Đukanović mogao u Hagu da bude svedok odbrane Hašima Tačija direktno je povezana sa masovnim deljenjem crnogorskih ličnih karata kosovskim Albancima da bi 30. avgusta glasali za vladajući režim u Podgorici, saglasni su sagovornici Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Glasanje manjina je od velikog interesa za Mila i albanska manjina i on su očigledno oslonjeni na istog sponzora i kontrolora, tako da je sve moguće s obzirom na to da sam pročitao da mogu da dolaze i ljudi sa nevažećim dokumentima na glasanje. Ne znam šta bi mogao da iznese u odbranu Tačija, osim da laže jer je učestvovao kao član Vrhovnog saveta odbrane u junu 1998. godine u donošenju odluke da se u interesu odbrane upotrebi vojska i ta odluka je doneta jednoglasno - kaže Nikola Šainović, nekadašnji potpredsednik Vlade SRJ.

Poznati advokat Toma Fila se slaže da Milo očigledno ima dug prema Tačiju.

- Moguće je da je svedočenje neka vrsta protivusluge za to što Šiptari po instrukcijama iz Prištine i Tirane glasaju za Mila. Kada se Crna Gora odvajala od Srbije, Crnogorci su većinski glasali da ostane zajednička država. Međutim, Milo je pobedio sa manjinama, koje su glasale za njega, to su Šiptari, muslimani, Bošnjaci i katolici, to nije tajna. Još tada su Albanci tvrdili da im je obećao autonomiju u okviru Crne Gore, a vreme za ispunjavanje obećanja se bliži - smatra Fila.

RepublikaFoto: youtube.com/Nas gost
Toma Fila

Međutim, i on je zatečen najavom svedočenja.

- U vreme intervencije na Kosovu Crnogorci su bili u zajedničkoj državi. Postoje zapisnici međuresornog štaba, gde je postojalo jedno telo u kom su bili Milo Đukanović, Slobodan Milošević i Momir Bulatović, a na poslednjem sastanku Milo je potpisao saglasnost da se vojska pošalje na Kosovo, to je izneto na suđenju Šainoviću - kaže Fila.

Sabotirao mobilizaciju 1999.

Nikola Šainović svedoči da je Đukanović tokom rata na Kosovu sabotirao Vojsku Jugoslavije, a u dogovoru s NATO.

- On je vojne obveznike preregistrovao kao rezervu policije CG i na taj način je mobilizacija bila nedovoljna. Iz dokumenata koji su se kasnije pojavili videlo se da je Milo bio u kontaktu sa NATO, tako da je to bila koordinirana akcija - kaže Šainović.

Podsetimo, crnogorska opozicija upozorila je vladajuću garnituru da je upisivanje kosovskih Albanaca u birački spisak uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta krivično delo i zatražila hitnu istragu. Koalicija "Za budućnost Crne Gore" uočio je najmanje 4.000 duplo upisanih birača, mahom s Kosova, koji glasaju u Crnoj Gori.

- Sada nam je jasno zašto u Crnu Goru s ovog područja može da se uđe sa tzv. brzim testom na koronavirus iako je u južnoj srpskoj pokrajini najveći procenat obolelih od korone, ali i najveći procenat preminulih u odnosu na ostatak Srbije - rekao je član koalicije Koča Đurišić.

On naglašava da očekuju da se u ovaj slučaj uključi i kancelarija Evropske unije i OEBS, ali i druge relevantne međunarodne institucije.

Đukanović: IFIMES sve izmišlja

Kabinet crnogorskog predsednika Mila Đukanovića demantovao je da bi on mogao da ode u Hag kao svedok odbrane Hašima Tačija.

Reč je o još jednoj u nizu neistina plasiranih iz organizacije koja se predstavlja kao međunarodni institut, rečeno je u kabinetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading