Pupovac stao u odbranu Miloševića

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.07.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac zamolio je danas poslanike u hrvatskom parlamentu, koji su, kako je rekao, u jednom trenutku posrnuli, da Borisa Miloševića kojeg su manjine kandidovale za potpredseednika nove vlade ostave na miru.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

Pupovac je obraćajući se poslanicima podsetio da mu nije prvi put da je za saborskom govornicom i da vrlo dobro zna gde se nalazi.


“Mnogi sa kojima sam, sarađivao u ovoj zemlji znaju da znam, a i oni izvan ove zemlje sa kojima sam sarađivaju znaju da znam”, rekao je Pupovac.

Onima koji to ne znaju, dodao je, staviće na konto da još uvek ne znaju, ali da će naučiti.

To, istakao je, važi i za budućeg potpredsednika vlade naconalnih manjina Borisa Miloševića.

“On zna gde sedi. Ono što možda drugi ne znaju, reći ću samo nešto. Iza Borisa Miloševića nisu ostale nikakve zastare, niti poslovne niti ratne, ništa od toga. Ništa što je zakon sankcionisao, a neki drugi zakon posle toga abolirao, iza Miloševića nije ostalo”, rekao je Pupovac.

Istakao je da zato moli da tog mladog čoveka oni koji su u jednom trenutku posrnuli u životu, ostave na miru da svoj posao radi po svojoj savesti.

Takvima je poručio da se pobrinu za sebe i svoju savest.

"Svako onaj koji nas ovde želi učiti ratnom patriotizmu, ako zaboravi ustavni patriotizam, zaboravio je temelj svake, pa i ove zemlje. Ja sam u svojih sedam mandata to naučio. One koji dolaze sa mnom učim to kao prvu lekciju", naglasio je Pupovac i rekao da se nadao da nakon 30 godina neće morati da govori o tome.

Prozvao je Milana Vrkljana, poslanika iz Domovinskog pokreta.

"Vi o odluci Ustavnog suda govorite kao piljarica na Dolcu. To je kao da piljarica govori o hipofizi. U narodu širite defetizam i neistine…”, rekao je Pupovac.

Zamislite, dodao je, da vama neko govori gde vam je mesto.

“Jer imate zastaru", rekao je Pupovac na sednici parlamenta na kojoj će se glasati o novoj hrvatškoj vladi.

Poslanici iz redova Domovinskog pokreta pevača Miroslava Škore protestovali su što će nova vlada biti izabrana glasovima nacionalnih manjina.

“Nemamo ništa protiv nijedne manjine, tu smo liberalniji od drugih, ali hrvatska vlada ne bi smela da bude izabrana njihovim glasovima”, rekako je prethodno poslanik Domovinskog pokreta dr Milan Vrkljan.

Poslanici krajnje desnice Karolini Vidović Krišto zasmetala je saradnja HDZ-a i SDS S-a, pa je izbor predstavnika nacionalnih manjina nazvala protivustavnim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading