Nikšić: Policija upotrebila hemijska sredstva, privela dvoje

Autor: Tanjug

Svet

24.06.2020

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija je saopštila večeras da je zbog izazivanja nereda u Nikšiću privela dve osobe, a povređena su četiri policajca.

RepublikaFoto: Tanjug/M. PETROVIĆ
Foto: Ilustracija


Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, večeras se na Trgu Save Kovačevića bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupa od oko 250 građana kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

- Policija je okupljenim građanima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu na šta su se oni oglušili i u pravcu policije počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete upućujući im uvredljive reči. Ovom prilikom su građani oštetili više službenih vozila Uprave policije a četiri službenika Uprave policije su povređena u ovom incidentima - saopšteno je iz policije.

Policija je, kako kažu, primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju.

- Policija upotrijebila hemijsko sredstvo i grupa je razbijena. Brzom i efikasnom reakcijom policije brzo je uspostavljen stabilna javni red i mir - kaže se u saopštenju.

Policija navodi da intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima a za sada su dva lica privedena u službene prostorije radi preduzimanja dalji mera i radnji.

U toku su dalje policijsko-tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading