OVO SE ZOVE ČOJSTVO! Bagerista odbio da ruši manastirski konak

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2020

17:33

Bagerista građevinske firme "Vilusi" iz Nikšića Miroslav Koprivica odbio je jutros da učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja, preneo je podgorički portal IN4S. Koprivica je ispričao da su ga jutros iz firme poslali u Ulcinj, ali mu nisu rekli šta treba da radi.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Tek kada sam došao, video sam o čemu je reč. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao peške sa tog mesta do Ulcinja-  rekao je Koprivica za taj portal.

Koprivica je, kako se navodi, nakon vrlo neprijatnog razgovora sa policijom, napustio to mesto, a bager je preuzeo direktor kompanije "Vilusi" Marko Daković, koji je na kraju i srušio konak.


Sekretarijat za održivi razvoj oglasio se na svom Tviter nalogu povodom ovog događaja, navodeći da je u Zoganju, u Ulcinju, "počelo rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora".

 

Komentari (0)

Loading