POČELE PRIPREME ZA RAT! Milo otpustio crnogorske vojnike koji su Srbi, umesto njih naoružao Bošnjake!

Autor: In4s.net

Svet

19.05.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle hapšenja sveštenstva Srpske pravoslavne srkve (SPC) na čelu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, crnogorska vlast je odlučila da se obračuna i sa profesionalnim pripadnicima Vojske Crne Gore srpske nacionalnosti. Razoružavši Srbe, a naoružavajući Bošnjake i milogorce, uz teror koji sprovodi nad SPC, crnogorski predsednik kao da priziva i najavljuje povratak zloslutnih vremena 90'ih godina prošlog veka...

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Prema informacijama portala In4s, svi vojnici srpske nacionalnosti koji su bili raspoređeni na dužnostima obezbeđenja vojnih objekata i magacina, širom Crne Gore, usmeno su obavešteni da ne dolaze na posao do daljeg, bez ikakvog obrazloženja.

Reč je o dužnostima koja se obavljaju uz obavezno nošenje zaduženog naoružanja i municije. Oni su, na taj način, razoružani i poslati kući, a na njihovo mesto su, kako su mediji objavili, došli pripadnici Vojske Crne Gore crnogorske i bošnjačke nacionalnosti.

Za sada se Ministarstvo odbrane Crne Gore nije oglašavalo o tom pitanju.

Mediji navode i da je ministar odbrane Predrag Bošković, u više navrata, uputio direktivu starešinama, da utiču po dubini na one pripadnike Vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading