Spektakularan doček: Joanikije se vratio u Berane na velika vrata

Autor: Tanjug

Svet

17.05.2020

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije stigao je večeras u svoje sedište, u manastir Đurđevi stupovi u Beranama, ispred kojeg ga je sačekao veliki broj vernika i građana.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

Vladika Joanikije, koji je proveo tri dana u pritvoru Osnovonog suda u Nikšiću nakon litije posvećene Svetom Vasiliju Ostroškom u tom gradu, zahvalio je na podršci i osudio, kako je rekao, "vlasti koje ratuju sa Njegošem i Svetim Vasilijem".

Joanikije je kazao "da će borba za svetinje biti nastavljena", prenele su podgoričke "Vijesti". Vladika je istakao i da će crkva podržati mlade i pametne ljude koji će znati da rešavanju ovakve komplikovane situacije. Joanikija je sačekao i predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću predalo je u subotu Osnovnom sudu optužni predlog protiv osam sveštenika Budimljansko-nikšićke eparhije i vladike Joanikija, zato što su 12. maja u tom gradu postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja - okupili se na Trgu Šaka Petrovića i učestvovali u litiji zajedno sa građanima.

Rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić je u subotu rekao da se sveštenicima na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading