DODIK UPOZORIO MILA: Neprihvatljiva zloupotreba sile!

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ističe da je neprihvatljivo da Crna Gora koristi državnu silu i zloupotrebljava pravosudni sistem da bi se obračunala sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Dodik je ocenio da je to dodatni udar na SPC, koji dokazuje da crnogorska država ima plan da devastira SPC na prostoru Crne Gore, prenosi portal RTRS.

On je, komentarišući najnovija dešavanja u Crnoj Gori, rekao da će Crna Gora morati da se suoči sa ogromnom voljom naroda koji se i u uslovima epidemije virusa korona bori za svoju crkvu i njene svetinje i imovinu.

Kako je rekao, plaši se da crnogorska vlast nije ništa naučila iz lekcije o nametanju zakona o oduzimanju crkvene imovine u Crnoj Gori, koji bi trebalo da bude ukinut.

- Oni su naprosto otišli korak dalje, zatvarajući vladiku i sedam njegovih sveštenika. U svakom slučaju, to je neprohvatljivo - rekao je Dodik i dodao da je epidemija virusa korona samo izgovor za drsko ponašanje crnogorskih vlasti i njihov obračun sa narodom, SPC i vernicima u Crnoj Gori.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading