Nebojša Čović: Evroliga se ponavlja ako se prekine ova sezona, naš region zaslužuje dva mesta u eliti!

Autor:

Sport

13.05.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je na TV B92 u emisiji "Fokus".

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Poručio je da će uskoro biti poznato...

- Ako se sezona nastavi igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal-ejt. Ukoliko se ne nastavi onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi - rekao je Nebojša Čović.

On je dodao da je veliko pitanje šta će biti na kraju, posebno jer mnogi klubovi nemaju američke košarkaše na raspolaganju.

- Što se nas tiče, imamo potvrdu da će se stranci vratiti, ali ne znamo da li će moći. Veliko je pitanje zbog saobraćaja iz SAD. Tamo mora da se spusti kriva, to će se desiti, prema najavama, tek u drugoj polovini septembra. Situacija je šarena. Postoji i primer Makabija, ima 14 Amerikanaca koji nisu u Izraelu. Ukupno ih ima 90 u Evroligi i ako se ne vrate ugrožena je regularnost - istakao je prvi čovek crveno-belih.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde počeli su sa treninzima

Beograd se kandidovao za organizatora završnog turnira Evrolige.

- Evroliga još meri, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom - iskren je predsednik Crvene zvezde i dodaje da bi voleo da region dobije dva evroligaša naredne sezone.

- Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading