Linta osudio privođenje Amfilohija: Još jedan dokaz da se Đukanovićev režm obračunava s SPC!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.04.2020

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da je današnje postupanje crnogorske policije prema mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i sveštenicima još jedan u nizu dokaza da režim Mila Ðukanovića nastavlja da se obračunava sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: youtube.com/O2.TV
Miodrag Linta

Linta u saopštenju navodi da crnogorska vlast koristi borbu protiv korona virusa da bi privodila Amfilohija i sveštenike, kao da su najteži prestupnici, čime se, dodaje, podižu tenzije, širi nepoverenje i produbljuju podele u Crnoj Gori.

On navodi i da je SPC do sada jasno pokazala da, u vremenu borbe protiv korona virusa, poštuje sve mere koje je donijela država i time poslala poruku da želi mir, saradnju i obostrano prihvatljiv dogovor.

Linta navodi da je cilj današnjeg privođenja otimanje hramova SPC i druge crkvene imovine i njihovo ustupanje "nekanonskoj i samozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi".

On ističe i da je dobro je poznato da se Mitropolija crnogorsko-primorska i Mitropolit Amfilohije snažno zalažu za istinski i pravi dijalog kako bi se doneo novi zakon o slobodi veroiposvesti u skladu da evropskim zakonima i viševekovnom tradicijom Crne Gore.

Uprava crnogorske policije pozvala je i dovela danas na informativni razgovor više sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i Amfilohija, koji je služio liturgiju u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica, kako bi, kako su naveli iz uprave, dali izjave o okolnostima okupljanja kod verskih objekata.

Mitropolit Amfilohije je služio verski obred u Manastriru na Zlatici kome je prisustvovalo više sveštenika i građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading