"Mi smo kao jedno": Dok je Srbije, biće i Republike Srpske!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

01.04.2020

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je pokazala da brine o Republici Srpskoj, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

Dodik je rekao da je pomoć u medicinskom materijalu, koju je Srbija juče poslala Republici Srpskoj, velika stvar za narod Srpske u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u Republici Srpskoj.

- Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj - rekao je sinoć Dodik za RTS.

On je dodao da je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zaključio da "dok je Srbije biće i Republike Srpske", što, kako je naveo, želi da prenese svim ljudima i u Republici Srpskoj.

Ocenio je da je ova pomoć "velika stvar" za Republiku Srpsku, imajući u vidu da, kako je naveo, na veoma otežan način može da obezbedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusakorona.

Dodik je istakao da je Srbija, koja je, kako je naveo, pod vođstvom Vučića pokazala sposobnost da obezbedi medicinski materijal putem pomoći od Kine, a i da se na tržištu uspešno snabde određenim količinama, našla za potrebno da pomogne Republici Srpskoj, i to uprkos situaciji u kojoj se našla zbog epidemije.

- Svim ljudima želim sve najbolje i verujem da ćemo kao narod iz ovoga izaći uspešno i zajedno i da ćemo prebroditi i ovu opasnost - rekao je Dodik.

U Republiku Srpsku večeras je na graničnom prelazu Rača ušao prvi kontingent pomoći Srbije u borbi protiv virusa korona, u kojem se nalazi pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odela, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading