"SRBE NA VRBE" Za ustaški grafit u Sutomoru, Milovo ministarstvo kulture optužuje - SRBE?!

Autor: Republika

Svet

26.02.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski fašizam usmeren prema srpskom narodu u Crnoj Gori svakodnevno dobija na intezitetu. Tako je juče na Tabiji u Sutomoru ispisana poruka koja poziva na linč Srba, odnosno – "Srbe na vrbe“.

RepublikaFoto: IN4S
Ustaški grafit u Sutomoru

Ni posle 24 sata, službe pod kontrolom Demokratske partije socijalista nisu uklonile ovaj ustaški natpis, javlja portal "in4s".

Portal podseća da su službe munjevitom brzinom reagovale kada je ovaj isti zid bio ukrašen trobojkom, odsnosno bojama zastave kralja Nikole. Licemerstvo Ministrastva kulture tada je dostiglo vrhunac, iz razloga što su čin slikanje trobojke okarakterisali kao „skrnavljenje kulturne baštine“.

Međutim, „zaboravili“ su da pomenu da je podloga za trobojku  bio već postojeći grafit na ovim zidinama, i da niko od nadležnih nije reagovao.

Isto to Ministarstvo kulture, čini se, gubi dodir sa realnošću pa sada optužuje autore trobojke za ustaški grafit "Srbe na vrbe" uz "najoštrije osuđivanje". U saopštenju navodi da je "rukopis isti" kao kada je osvanulo obeležje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da se autori nisu potrudili ni da promene lokaciju.

"Za razliku od ranijih manifestacija 'bratoljublja' – poput spaljivanja i cepanja zastave Crne Gore – ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dela stanovništva naše države." 

Ovim rečima Ministarstvo pravda svoju sumanutu teoriju kojom nastavlja da svaljuje krivicu na Srbe i srpstvo u Crnoj Gori.

Oni dodaju da o tome da li su nečija prava ugrožena "najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva meseca", pritom apsolutno zanemarujući činjenicu da je milogorski režim u proteklih par nedelja ukinuo emitovanje nekoliko srpskih kanala, zabranio ulazak u zemlju grupi "Beogradski sindikat" kao i litiji iz Republike Srpske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading