Amfilohije: Oduzećemo Boškoviću Orden Svetog Save

Autor: Tanjug

Svet

20.02.2020

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je veceras u Pljevljima da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđia u Pljevljima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Atlas TV Montenegro
Amfilohije

Bošković je u vreme izgradnje bio predsednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hram u Pljevljima, prenosi Sputnjik.

- Ja pred vama izjavljujem, a to će morati i Sinod, da se oduzima Orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi Ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i terajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zapovestima - rekao je Amfilohije.


Mitropolit crnogorsko primorski služio je večeras zajedno sa vladikom Mileševskim Atanasijem u crkvi Svete Petke u Pljevljima moleban, a potom i predvodio litiju ulicama grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading