Načelnika Generalštaba Crne Gore najavljuje otkaze: Ko brani SPC, ne može u vojsku

Autor: Tanjug

Svet

19.02.2020

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona jer se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom", izjavio je danas načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić povodom pisanja Novosti da je zabranio vojnicima da učestvuju u litijama protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Antena M
Tekst potpisa

On je naveo da vojnicima niko ne zabranjuje da praktikuju veru "na način kako se to obavlja", ali da je nedopustivo njihovo učešće na protestima na kojima, kako smatra, ima vidljivih primesa politike i "na kojima se mogu videti samo zastave druge države".

- Posebno je nedopustivo kada se najavljuju "postrojavanja ratnih drugova", a Crna Gora i nacionalni Crnogorci nipodaštavaju, vređaju i satanizuju, kazao je Dakić, na pitanje podgoričke televizije Vijesti.

 

 

On tvrdi da Novosti "nastavljaju agresivnu kampanju dezinformisanja", a iz teksta demantuje samo datum održavanja kolegijuma, na kojem je, prema pisanju lista, 6. februara navodno zabranio vojnicima da učestvuju na litijama i zapretio disciplinskim postupcima i isključenjem iz službe onima koji to ne budu poštovali.


- Kolegijum načelnika Generalštaba nije održan 6. februara, pa informacija koju je objavio taj portal nije tačna. U sklopu redovnog obilaska jedinica, kao što je javnost pravovremeno obaveštena, 22.01, 29.01. i 07.02. informisao sam vojnike o aktuelnoj situaciji u državi - kazao je Dakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

20.02.2020 19:01

Grdoba, grdan za vidjet.