(VIDEO) Irma i u Hrvatskoj: Zadar potopljen kao Majami

Autor: Tanjug

Svet

11.09.2017

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilna kiša u Zadru poplavila je kuće i podrume, a zadarski Županijski centar 112 zatrpan je pozivima građana, prenosi Hina.

RepublikaFoto: youtube.com/Index.hr Portal
Zbog nevremena delovi Zadra su bez struje

Navodi se da je iz Meteorološke stanice Zadar javljeno da je za dva sata u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina od 98 litara.

Zbog jakog nevremena pojedine škole otkazale su nastavu, a delovi Zadra su bez struje. Poplavljeni su putevi i ne rade svi semafori na zadarskim saobraćajnicama.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni delovi zadarske bolnice, prokišnjava sportska dvorana "Krešimira Ćosić" i pojedini poslovni prostori.

Navodi se da vatrogasci i radnici vodovoda imaju pune ruke posla. Mobilne mreže imaju povremene prekide u radu baznih stanica.

Nevreme je juče zahvatilo Istru, a danas se proširilo na zadarsko područje. Uzrok tolikim padavinama je veliki oblak koji se "zalepio" za Velebit, a pošto nema vetra, oblak je statičan, pun je vlage i iz njega pada kiša.

- Trenutno je taj oblak kao mala nuklearna elektrana - rekao je za Hinu šef Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović i dodao je da će takvo vreme na zadarskom području potrajati do kasnog popodneva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading