Saudijski milijarder ulaže u Crnu Goru

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2017

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski milijarder princ Al-Valid bin Talal bin Abdulaziz Al Saud, čija je kompanija Kingdom holding company procenjena na 17 milijardi dolara, sastao se sa predsednikom Vlade Crne Gore, Duškom Marković, i tom prilikom izrazio interesovanje da investira u toj zemlji, saopštila je crnogorska Vlada.

RepublikaFoto: pixabay.com
Saudijci sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru

Sastanak je upriličen na jahti saudijskog princa, usidrenoj u Budvi, a tom prilikom Marković je upoznao princa sa ekonomskim i investicionim potencijalima Crne Gore, prenosi Glas Amerike.

- Vaš boravak u Crnoj Gori je prilika koju ne želimo da propustimo - rekao je predsednik Marković i naglasio da je Crna Gora država multietničkog sastava, što je čini još atraktivnijoj za investicije prinčeve kompanije, "imajući u vidu njegove svetonazore".

Princ se tokom sastanka interesovao i za određene konkretne lokacije i rekao da bi mu bilo zadovoljstvo da, kao investitor, doprinese razvoju Crne Gore i dodao da bi za konkretizaciju daljih aktivnosti bilo najefikasnije da sa predsednikom crnogorske Vlade bude u direktnom kontaktu.

Podgoričke "Vijesti" podsećaju da je saudijski milijarder postao poznat javnosti nakon oštre Tviter prepiske sa Trampom tokom njegove predizborne kampanje, kada je sadašnjeg američkog predsednika nazvao "sramotom za Ameriku", a Tramp njega "glupim princom".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading