Dodik prekida svaku saradnju unutar Predsedništva BiH!

Autor: Republika

Svet

23.01.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srpska je ustavna kategorija i njeno ime ne može biti dovedeno u pitanje, poručio je danas predsednik SNSD-a i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom najave SDA Bakira Izetbegovića da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

„Republika Srpska je ustavna i međunarodno priznata i po oceni Venecijanske komisije iz 2005. godine“, naglasio je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.

Dodik je rekao da je inicijativa SDA postojala i ranije i da ju je pokrenuo Sulejman Tihić, ali ju je pod uticajem stranaca povukao. Ovog puta inicijativa nije pokrenuta samo pameću SDA, već nekih sa strane. Dodik je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entiteta od BiH. Sve do rešenja ovog pitanja, Dodik je rekao da će prekinuti svaku saradnju unutar Predsedništva BiH i u razgovorima za formiranje Saveta ministara BiH, piše Sputnjik. Ova najava SDA je „kap koja preliva čašu, ovo je tačka preko koje neću preći“, poručio je Dodik i pozvao SDA da povuče saopštenja da bi se nastavio razgovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading