Srpska neće dozvoliti da BIH uđe u NATO! Dodikove reči Moskva odmah prenela kao UDARU VEST!

Autor:

Svet

18.01.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zvaničnom sajtu ruskog predsednika "kremlin.ru" objavljeno je da se Vladimir Putin u Beogradu sastao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Dodik i Vladimir Putin

- Drago mi je što Vas ponovo vidim i imam priliku da Vam čestitam izbornu pobedu. Naši odnosi se, hvala Bogu, razvijaju uspešno. Realizujemo projekte u različitim oblastima - rekao je Putin.

Dodik je takođe izrazio zadovoljstvo sastankom sa ruskim predsednikom.

- Hvala Vam na čestitkama za izbornu pobedu. Uspeli smo da postignemo veoma dobar rezultat. Sada nastavljamo proces formiranja organa vlasti na nivou BiH. Naravno, ima mnogo problema. Kao i uvek u BiH, stalno se postavljaju neki uslovi, bošnjačka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta BiH, što mi iz Srpske odlučno odbijamo, tako da će primena izbornih rezultata potrajati - rekao je Dodik.

Kusturica: Putin mi rekao da mu Dodik odgovara!

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

U kratkom prijateljskom razgovoru Putina i Kusturice postignuta je saglasnost o jačanju i institucionalizaciji kulturnih veza Rusije i Srbije, te je s tim u vezi predsednik Rusije dao podršku poboljšanju uslova pod kojima se održavaju Festival klasične ruske muzike Baljšoj i Teatarski festival na Mećavniku, gde se okupljaju studenti iz Rusije i sveta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Emir Kusturica

Kusturica i Putin zadržali su se u kratkom prijateljskom razgovoru, a dogovoren je i skori susret u Moskvi.

Kusturica je izjavio za Srnu da je ruskom predsedniku preneo da je Republika Srpska veoma važan faktor i da je jačanje međusobnog prijateljstva Srpske i Rusije vrlo bitan detalj.

- Predsednik Putin je rekao da mu i duhom i delom odgovara gospodin Milorad Dodik - naglasio je Kusturica.

Dodik je preneo Putinu da je u Republici Srpskoj završen proces formiranja vlasti, ali ne i na nivou BiH, gde Savet ministara funkcioniše u tehničkom mandatu.

On je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata koji su ranije dogovoreni.

- Očekujemo da se nastavi naše učešće u projektu Turski tok, kao što smo bili planirani i u Južnom toku. Za to imamo neophodnu dokumentaciju, što nam omogućava da sve to uradimo - rekao je Dodik Putin, navedeno je na internet stranici zvaničnog Kremlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading