DODIK: SNIMAM FILM O KARADŽIĆU

Autor:

Svet

15.08.2017

07:15 >> 07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik uzvraća udarac. Odgovor na najavu turske državne televizije i Bakira Izetbegovića da će snimiti film o Aliji Izetbegoviću nije se dugo čekao. Predsednik RS poručio je da najozbiljnije razmišlja da snimi film o Radovanu Karadžiću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ko bi mogao da glumi Radovana Karadžića?

- Ako može da se snima film o Aliji Izetbegović, uz asistenciju njegovog sina Bakira, onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžić. Vlada treba da obezbedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vreme bio snimljen - poručio je Dodik.

Prvi koji je poželeo da se nađe u ulozi Karadžića jeste Ljubivoje Tadić, koji ga je već igrao u dokumentarnom filmu "Radovan - povik iza zidova tamnice".

- Svaka ideja poput ove Dodikove je dragocena jer je naše jedino sredstvo opstanka istina. Ona je najvažniji uslov postojanja ovog naroda, a toliko smo puta bili prevareni i sami dozvolili da se prećute neke stvari. Sada hoće da prave bajku o Aliji, koji je bio sve samo ne heroj! Znate, Radovana sam upoznao, i to kao pesnika još početkom osamdesetih u Sarajevu. Kad smo radili dokumentarac, pogledao sam i pročitao toliko materijala o njemu, i sutra da me pozovu, prihvatio bih da ga ponovo igram - kaže Tadić.

Radovanov brat Luka Karadžić za naš list navodi da bi voleo da njegovog brata igraju Zoran Rankić, Rade Šerbedžija ili Vojin Ćetković, a iz mlađih dana Dragan Mićanović.

Nedeljko Bajić pljunuti Mladić

Po mišljenju Luke Karadžića, odlične predispozicije za lik Ratka Mladića ima Nedeljko Bajić, sin Radoša Bajića.

- Slične je konstitucije, odsečan i ozbiljan, likom i podseća na Mladića iz tih dana - kaže Luka Karadžić.

 

Reditelj dokumentarca: Mogu i ovo da režiram

Reditelj Dragan Elčić, koji je snimio dokumentarac o Radovanu Karadžiću, kaže da bi prihvatio ponudu da režira i igrani film.

- Ako bi mi ponudili, prihvatio bih bez razmišljanja. Ipak, mislim da za to treba sačekati konačnu presudu u Hagu - kazao je Elčić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading