RAMA OTVARA GRANICE SA CRNOM GOROM: Brišemo granice i sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom!

Autor: Republika

Svet

01.01.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik albanske vlade Edi Rama u novogodišnjem obraćanju poručio je da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak, i da Albanija namerava isto da uradi i sa granicama sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom.

Edi Rama

- Verujem da će na proleće granica između Albanije i Kosova biti po kriterijumu Šengenskog sporazuma. U bližoj budućnosti očekujemo po istom principu i modifikovanje granica sa Makedonijom, Crnom Gorom i Grčkom. Takvu praksu ćemo nastaviti sve do stupanja u EU - rekao je Rama, a prenosi Gazeta observer.

Da podsetimo, 29. decembra premijer Kosova Ramuš Haradinaj napisao je na svom nalogu na Fejsbuku da od tog dana “granica Kosova prema Albaniji ne postoji”.

Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji. Imaćemo samo jednu zajedničku stanicu. Rad će se nastaviti i u martu ulazimo u drugu fazu potpunog uklanjanja granice između Kosova i Albanije, na osnovu Šengenskih principa”, napisao je Haradinaj, a prenio Zeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading